Mečislava Adamavičiūtė - Amžinos jaunystės maistas
Skelbimo komentaras: Siunčiame visoje Lietuvoje pagal pageidavimą- paštu, siuntų terminalais, autobusų siuntomis. Dėl papildomos informacijos- realios būklės nuotraukų, aprašymų, kitų knygų ir žurnalų, klauskite nurodytais kontaktais. Nerandate norimos knygos, žurnalo, laikraščio-parašykite mums, gavę Jūsų pageidaujamą leidinį, iš karto pranešime.
Nijolė Marcinkevičienė - Metai už stalo
Lietuvių virtuvė glaudžiai susijusiu su metų laikais. Seniau lietuviai mėgavosi patiekalais iš šviežių produktų, išaugintų ar padarytų savame ūkyje, ir visokių gamtos gėrybių. Tai buvo įprasta ir tikra. Deja, dabar natūralų skonį baigiame pamiršti, nes maitinamės maistu, turinčiu daug sintetinių priedų.
Nuo šiol siūlome gaminti visai kitokius patiekalus: natūralius, ekologiškus ir paprastus! Knygoje "Metai už stalo" - tradiciniai lietuvių valgiai, nesudėtingi jų receptai, autentiška etnografinė medžiaga, mūsų kalendorinės šventės, ritualai, atgaivintos senosios mitybos tradicijos.
"Dar vienas dalykas, mane itin nudžiuginęs šioje knygoje - čia pilna receptų, pagal kuriuos patiekalai gaminami ne ant viryklės ar orkaitėje, bet senoviškai: krosnyje, pelenuose, molyje, žarijose, ant laužo. Tikiuosi, kad gaminimas naudojant gyvą ugnį šiais laikais vėl ims atgimti."
Kulinaras Giedrius Vilpišauskas
Molly Witzenberg - Gyvenimas pagamintas namuose
Knygos Gyvenimas, pagamintas namuose receptą sudaro ingredientai, kuriems sunku atsispirti: atsiminimai, kelionių dienoraščiai, pasakojimai apie virtuvės šedevrus ir nusivylimus, nepaprastai graži meilės istorija ir humoristinės iškarpos iš kasdienio šeimos gyvenimo.
Visame pasaulyje garsaus tinklaraščio „Orangette“ autorės Molly Wizenberg knygoje Gyvenimas, pagamintas namuose: istorijos ir receptai nuo mano virtuvės stalo namų ir šeimos idėja – neatsiejama nuo virtuvės. Pradedant mamos keksu, tėčio kulinariniais eksperimentais ir vaikystės iškylomis Oklahomoje, baigiant kiaušiniene, kepta kelias savaites prieš tėčio mirtį, gurmaniškais nuotykiais skonio sostinėje Paryžiuje ir širdis bei protus pavergiančiu vestuvių pyragu – maistas ir prisiminimai susipynę taip glaudžiai, kad jų neatpainiosi, o ir nesinori... Skaitydamas negali apsispręsti, ar jaukiai įsitaisius ramiai pasinerti į pasakojamas istorijas, ar dumti tiesiai į parduotuvę ir prisipirkti visko, ko reikia lašišai sidro glazūroje ar pistacijų pyragui su meduotais abrikosais pagaminti.
Antanas Astrauskas - Per barzdą varvėjo
Ši knyga yra rimtas pasakojimas apie lietuviškus alkoholinius gėrimus - tikrai turtingą, bet iki šiol mažai tyrinėtą, mitais ir stereotipais apipintą mūsų kulinarinio paveldo sritį.
Tai bene pirmasis nuoseklus svaigiųjų gėrimų istorijos Lietuvoje paveikslas. Tiesa, čia nėra tikslių instrukcijų, kaip jų pasigaminti. Tačiau nemėgstantys "sausai" ir vienumoje leisti savaitgalio vakarų, knygoje ras pakankamai istorinių, etnografinių ar technologinių įdomybių ginčams draugų kompanijoje apie alų, midų, degtinę, apie tai, kaip šie gėrimai atsirado Lietuvoje, kaip jie būdavo daromi ir kaip senovėje puotauta.
Beata Nicholson - Metai Beatos virtuvėje
Pernai su receptų knyga „Beatos virtuvė“ debiutavusi žurnalistė Beata Nicholson akimirksniu užkariavo skaitytojų širdis, pirmosios knygos tiražas per metus buvo pakartotas keturis kartus. Šiemet į savo gerbėjų virtuves Beata grįžta su antrąja knyga „Metai Beatos virtuvėje“. Storesne, gausesne, sodresne. Tačiau, be abejonės, joje liko tai, už ką Beata pelnė pripažinimą, – aiškūs ir tikslūs receptai, pagal kuriuos visada viskas pavyksta, smagios kulinarinės istorijos ir spinduliuojanti meilė tam, ką daro.

Knygoje „Metai Beatos virtuvėje“ autorė keliauja per keturis metų laikus ir jiems būdingas šventes. Šį kartą su skaitytojais ji dalijasi tuo, ką pati gamina per Kalėdas ar Velykas, kuo artimuosius džiugina per gimtadienius ar savaitgalio vakarais. Ir primena, jog šiems skanėstams pagaminti ne visados būtinos ypatingos progos... Tiems, kas su pirmąja Beatos knyga pradėjo gaminti, antroji suteiks įkvėpimo naujiems kulinariniams išbandymams.
Inga Britta Sundqvist - Vegetarinė mityba: skanu ir sveika
Vis daugiau žmonių rūpinasi savo sveikata, tuo pačiu mityba, todėl vegetariškas maistas tampa vis populiaresnis.

Vegetarinė mityba jau seniai nebėra vien tik žalio maisto ir grūdų valgymas. Vegetariški patiekalai yra naudingi, turi daug maistinių medžiagų, yra lengvai virškinami, greitai paruošiami ir gardūs!


Šioje knygoje pateikiama daugiau kaip 400 vegetariškų patiekalų receptų kiekvienai dienai.